Het Naragonia Quartet is meer dan enkel een instrumentale uitbreiding van het duo. Met een heel eigen repertoire en eigen klank garandeert het Naragonia Quartet u een avond prachtige muziek die zowel geschikt is voor een luisterconcert als voor een bal.

Maarten Decombel (mandola en gitaar) en Luc Pilartz (viool) creëren in combinatie met Toon Van Mierlo en Pascale Rubens een heel eigenzinnig en swingend universum waar het fijn vertoeven is.

Luc Pilartz is sinds 30 jaar actief als muzikant in de folkwereld. Hij maakt(e) deel uit van een aantal legendarische groepen zoals Panta Rhai, Trio trad, Verviers central, Musique à neuf, Trip to Ireland… . Hij speelde ook Met Urban Trad, Carlos Nuiuez, Perry Rose, Faran Flad, José Van Dam, Bernard Foccroule etc… Hij speelde overal in Europa, maar ook regelmatig in Canada en Noord-Afrika. Hij is tevens terug te vinden op een vijftigtal cd’s en nam deel aan talloze radio en televisie-uizendingen. Luc is regelmatig docent doedelzak en viool aan l’Académie internationale d’été de Neufchateau.

Maarten Decombel is al van kindsbeen af een muzikale veelvraat. Hij begint te spelen op zijn negende, ontdekt als tiener de folkgitaar en studeert aan het Hoger Conservatorium klassieke gitaar bij Yves Storms en jazzgitaar. U kunt hem aan het werk zien als snarenman bij zijn eigen bands Snaarmaarwaar enGöze, maar evengoed bij Naragonia Quartet en MANdolinMAN. Sinds kort speelt Maarten ook met zijn eigen trio, waarmee hij de cd “October Sunrise” opnam voor het label Home Records. In het verleden was hij o.a. actief bij/met Griff, Rémi Decker, Urban Trad ,Les Tisserands, Amorroma, Christian Merveille. Hij heeft een vijftiental cd’s op de teller en zijn concerten brachten hem overal in Europa, China, Japan en Canada. Zijn stijl valt het best te omschrijven als een unieke combinatie van pompende energie en zachte lyriek. Maarten geeft vaak folkstages en is lesgever aan de muziekacademie van Deinze.