Naragonia brengt eigenzinnige folk met een verfijnde, stevige energie. Het duo ontstond spontaan in de zomer van 2003 op het festival Andanças in Portugal. Snel daarna wordt Naragonia populair binnen de folkwereld en krijgt met 8 (door de pers zeer warm onthaalde) cd’s, respect in binnen-en buitenland. Naragonia speelt sinds 2003 intensief in heel Europa.

Ze inspireren talrijke andere muzikanten en veel van hun nummers worden gecovered of opgenomen door groepen uit binnen- en buitenland, van Portugal tot in Rusland, van Zweden tot de Verenigde Staten. Sommige nummers groeien dan ook uit tot echte standards in de folkscène.

Over de jaren heen komen verschillende samenwerkingen  tot stand met theater (Tal en Thee en Theater de Spiegel) en buitenlandse groepen en muzikanten (Fernhill, Andy Cutting, Paulo Lameiro, Gregory Jolivet en vele anderen…). Het wordt een rijk verhaal van zeer vele reizen en prachtige ontmoetingen.

In zijn jeugdjaren volgde Toon Van Mierlo hobo aan de academie van Turnhout. Op 21 jaar wordt hij opnieuw gegrepen door de muziekmicrobe. Toon start, na een verblijf van een jaar in Ierland, met  uilleann pipes. Kort daarna ontdekt  hij de Franse doedelzakken,diatonisch accordeon, fluiten, klarinet en sopraansaxofoon. In 2003 wordt Toon de nieuwe muzikant bij de folkgroep Fluxus.  Daardoor komt alles in een stroomversnelling en is Toon een veel gevraagd muzikant in tal van formaties.(Göze XL, Floes, Amorroma, Embrun, Hot Griselda,…) Sinds 2017 is Toon vaste muzikant bij de Theatergroep Tal en Thee, waar hij samen met Pascale de muziek verzorgt voor de voorstellingen “Boom” en “Wars”. Als muzikale duizendpoot is Toon een vaak gevraagde docent voor workshops in binnen- en buitenland. Tevens doceert hij  doedelzak aan de muziekacademie van Genk. 

Pascale Rubens volgt aanvankelijk een klassieke opleiding viool maar wordt op 18 jaar verliefd op de diatonische accordeon. In 1999 richt zij het duo Musaraigne op samen met cellist Hannes Pouseele. Het duo treedt zowel in binnen-als buitenland op en brengt in 2005 de CD “Convoi exceptionnel” uit. In dat jaar vertegenwoordigt Musaraigne ons land op het ERU-festival in Gdansk (Polen). Een 3-tal jaren later wordt Pascale de nieuwe accordeoniste bij Griff. In 2005 brengt Griff zijn eerste CD uit. Het is in 2003 dat Pascale samen met Toon Van Mierlo het duo Naragonia opricht en al snel wordt Naragonia zeer populair binnen de folkwereld. Sinds 2017 is Pascale vaste muzikante bij de Theatergroep Tal en Thee, waar ze samen met Toon de muziek verzorgt voor de voorstellingen “Boom” en “Wars”. Pascale is tevens docente diatonisch accordeon aan de  muziekacademies van Schoten en Genk en is een vaak gevraagde docente voor workshops in binnen-en buitenland.